Om oss och personal

Annika & Steppa

Lenninge Island & Ponny  drivs och ägs av Annika Wengelin, som tillsammans med man och två döttrar bor på gården. 

Stallet och ridbanan byggdes av oss 2004 och har fram tills April 2015 mest använts för privat bruk.

Ridskoleverksamheten med ponnys startades upp i liten skala, som en bisyssla, våren 2015. Och vilket gensvar vi fick! Tack alla!

Ponnysarna utökades med en islandshäst, som snabbt blev flera! Islandshästar är en fantastisk hästras som passar hela familjen. En mycket positiv upplevelse under dessa år som medfört att verksamheten successivt fått mer och mer islandsinriktning.

Vi hoppas verkligen att ni ska trivas och känna er välkomna samtidigt som era barn får många spännande, roliga, härliga och mysiga upplevelser med nya hästiga kunskaper!

Viktigt för oss är hög kvalitet på verksamheten med små grupper, pedagogiskt väl genomtänkt och med personligt bemötande. Det ska kännas som att komma hem till sitt stall och vännerna som bor där.

Vi lägger även stort fokus på säkerhetstänket, allt för att göra verksamheten så trygg som möjligt för era barn.  Det är mycket viktigt med trygga hästar och ”ordning och reda”.

Sedan starten 2015 har vi successivt alltmer inriktat oss mot ett ”specialpedagogiskt tänk” och har såväl utbildning, erfarenhet  och upplägg som även passar barn och ungdomar med speciella behov/ funktionsnedsättningar, exempelvis autism, ADHD, IF, social problematik. Här kan hästar och ridning verkligen främja positiv utveckling!

Under se senaste åren har jag (Annika) vidareutbildat mig inom Hästunderstödda insatser genom ett års heltidstudier på Hästsportens Folkhögskola Wången samt kurserna Praktisk Ridterapi och Lära med Hästar.

Denna vidareutbildning inom Hästunderstödda insatser vidgar ytterligare möjligheterna på gården och nu har jag verktyg och kan sätta ord på allt det magiska som hästarna gjort för mig under större delen av livet ! Brinner för att dela med mig av denna ”magi”!

Annikas utbildningar

Leg Grundskollärare åk 1-7, med påbyggnad i specialpedagogik

Diplomerad Montessoriförskollärare samt Montessorilärare

Ridinstruktör (Ridledare+ påbyggnadskurser Strömsholm, Ridlärare level  II)

Tilläggsutbildning för Hästunderstödda insatser, Ridsportens Folkhögskola Wången, 2021-22

Praktisk Ridterapi nivå 1, Ridterapi Novalis AB, 2022

Utbildad Lära med Hästar handledare, Lära med Hästar Akademin, 2023

Andra instruktörer

Ninna & Sandi

Ninna Englesson O-Nils

Ninna är en relativt nytillkommen (2022) superkraft i verksamheten, så välkommen! Jag (Annika) har dock känt Ninna i många år och nu när hon blev ledig för nya uppdrag så slog vi till! Ninna är en erfaren, välutbildad sprudlande person och vi kompletterar varandra mycket bra! /Annika

Ninna berättar om sig själv:

”Jag bor i Undersvik med man, häst, katt och kaniner. Har alltid genom livet haft hästarna som närmsta och främsta intresse och fick min första egna häst vid 13 år.

Är utbildad ridledare och har tidigare arbetat på både Järvsö Ridklubb och Bollnäs Ridsällskap samt haft egna ridläger hemmavid.

Har även en lång bakgrund inom förskola, fritids, grundskola samt gymnasiet och är leg gymnasielärare inom svenska och andra språk. Är förutom språklärare även utbildad och aktiv inom teatervärlden.

Utbildad Lära med Hästar handledare, Lära med Hästar Akademin, 2023

Hästarna har följt mig genom hela livet och har betytt och betyder så mycket för mig! / Ninna”

Linnéa & Chili


Linnéa!

”Välkommen till oss och vårt gäng! (Jan-23) Linnéa är en riktigt trevlig tjej som dessutom är en mycket skicklig ryttare med gedigen hästkunskap! Kommer att tillföra massor av kunskaper och inspiration till alla våra ryttare, stora som små!” / Annika

Jag heter Linnéa Rödin och är 21 år gammal. Jag har älskat hästar och varit en ”hästnörd” så länge jag kan minnas!

När jag var liten började jag först på travskola och blev senare nyfiken på ridning och började på ridskola. Då började jag hänga i stallet varje dag, tog lektioner i många år innan jag köpte egen häst, och på den vägen har det fortsatt!

På gymnasiet gick jag naturbruk med hästinriktning. Där fick jag lära mig mycket och 2021 blev jag diplomerad hästskötare. Därefter jobbade jag i tävlingsstall med hopphästar. Idag har jag en egen häst som heter Chili och vi tävlar på fritiden i hoppning.

Jag älskar att vara i stallet och med hästarna för det är helt fantastiska djur som ger oss människor så mycket. De är världens bästa kompisar och vi får träna på massvis med saker som är bra både fysiskt och psykiskt!” / Linnéajan-23