Ridkurs, från 8 år

Ridkurs

(Lenninge Island & Ponnys tips: För barn i 7-8 års åldern behöver man inte ha ”bråttom” att anmäla till Hästskötarkurs och Ridkurs, då Ridis passar utmärkt med tryggheten att ha en vuxen bredvid sig tillsammans med hästen.)

Efter Hästskötarkurs finns möjlighet att gå Ridkurs! (från  8 år) Man bokar och betalar för en hel kurs och kommer och rider en vardagkväll  eller lördag/söndag i veckan. Ridtiden är 45 min+ tid för skötsel av ponnyn före och/eller efter ridningen.

Nivåer på Ridkurserna är dels Nybörjare, vilket innebär att man gått Hästskötarkurs och har provat på att rida. Här kan man som förälder/annan ansvarig vuxen behöva vara med och leda ponnyn ibland. Vi rider på ridbanan och kortare promenader i naturen.

Det finns också Något van, som innebär att man förutom genomgången Hästskötarkurs kan rida själv utan ledare i skritt och trav samt travhoppa små hinder. Kanske har man också provat på tölt och galopp. Vi rider även på lugna uteritter i naturen runt omkring. Oftast finns då någon vuxen med till fots.

Ridkurs för Vana ryttare innebär att man förutom genomgången Hästskötarkurs klarar att rida hästen själv i skritt, trav, tölt och galopp samt hoppa små hinder i galopp. Vi rider på uteritter i alla gångarter där även ridläraren rider, inga vuxna till fots.

Vid vinter och kyligare tider så vill vi informera om att det är en en ”köldgräns” vid -15 grader, då ridlektionen ställs in. ( Terminen förlängs då med antal inställda lektioner, dag och tid meddelas)

Ett tillfälle per kursomgång kommer att vara ett teoripass.

Vi har belyst ridbana så mörker är inget problem.

För att se ev lediga platser, se fliken ”På gång just nu/Uppdateringar”

Pris: 190 kr/gång (nybörjarkurs 200kr) som betalas via faktura (skickas i första hand på mail) för hela terminen, bankgiro eller swish. 

Förutom genomgången Hästskötarkurs är det också obligatoriskt med säkerhetsväst samt godkänd ridhjälm. Hjälmar  finns att låna, samt ett fåtal säkerhetsvästar. (Alltså inte säkert att det finns att låna väst i rätt storlek)

Välkommen med din intresseanmälan!