Viktigt att veta

Lenninge Island & Ponny har ingen kollektiv olycksfallsförsäkring så vi rekommenderar er att hålla med en egen sådan. All ridning och umgänge med hästarna sker på egen risk. Dock har vi speciellt utvalda trygga hästar och är mycket noga med säkerheten.

Oömma kläder samt rejäla kängor el. stövlar behövs när du besöker oss. Varma/regntäta kläder och handskar kan också behövas då vi rider utomhus. Hjälm är obligatoriskt för alla barn vid all hästhantering, ridning och ev körning. Hjälmar finns att låna liksom ett fåtal säkerhetsvästar. Vid all ridning utan ledare är det obligatoriskt med säkerhetsväst. Obs att det kanske inte finns att låna i rätt storlek.

Vi har små ponnysar och islandshästar och riktar oss mot barnfamiljer med barn från 2 år och uppåt. Till vuxna passar även islandshästarna ypperligt.  Våra islands är av blandad storlek, även anpassade för barnverksamhet och har en maxvikt för ryttare på  75- 90kg, olika för olika hästar.

En väl genomtänkt pedagogik är viktigt för oss och vi har alltid små grupper för att kunna få ett personligt bemötande.

På våra fasta ridgrupper där du rider en gång i veckan brukar vi ibland dela upp terminen på två inbetalningar, som en extra service. Om du inte meddelat senast två veckor innan nästa betalningsomgång förväntas du fortsätta hela terminen. Det är alltså två veckors uppsägningstid och du måste meddela detta via mail till oss. Att exempelvis bara låta bli att betala eller att inte komma räknas inte som att säga upp platsen. Samma sak om du anmält dig till en kurs och innan kursstart vill avboka, då gäller även där 2 veckors uppsägningstid.

 

Vid enstaka bokningar såsom uteritter, privatlektioner, endagsläger, halvdagsläger  måste ev avbokning ske senast ett dygn innan för att inte debiteras. Vid läger 2 dagar eller mer måste avbokning ske senast 3 dagar innan för att inte debiteras.

Kom ihåg att ni alltid är välkomna med frågor, stora som små!

Gnägg och välkomna! ?? Annika med familj och personal