Nybörjare-Hästskötarkurs, från 8 år

Nybörjarkursen är en kombinerad Hästskötarkurs samt grundläggande Ridkurs för nybörjare och vänder sig till barn som är intresserade av att lära sig mer om hästar, stallskötsel, sköta och göra iordning hästen inför ridning samt grundläggande ridning. Ingen vuxen behöver närvara (om man inte vill).

Obs att lägsta ålder är 8 år. Vi välkomnar alla barn, även barn med speciella behov. Kunskap och erfarenhet finns.

Det kommer att bli både praktiska och teoretiska övningar. Vi växlar mellan praktisk hästkunskap och hästskötsel samt ridning. Barnen får lära sig det grundläggande inom sadling och tränsning samt ridundervisning på grundnivå. Vi är måna om att det ska kännas tryggt för alla barn så de verkligen kan uppleva glädjen och få positiva känslor med hästarna, alltid i personlig liten grupp med stort säkerhetstänk.

Någon gång arbetar vi en liten stund med ett arbetshäfte i hästkunskap och häftet får barnen ta med sig hem sista gången för att, om de vill, slutföra häftet hemma. Något ur innehållet är hästens beteende, säkerhet i hästhantering, stallet-hästens hem, hästens vanligaste färger och tecken, den dagliga skötseln, enkel sjukvårdslära, hästfoder,  samt utrustning till både häst och ryttare. 

Klädsel: Oömma kläder och rejäla kängor el. stövlar.  Hjälm är obligatoriskt vid all hästskötsel/ridning och finns att låna, eller ta med en egen.

Kursen består av 12 tillfällen, á 75 min.

Tisdagar kl 16. 45-18. Börjar v 7

Max 6 barn i gruppen.

Kostnaden är 350kr/ gång (12 ggr) (kan delbetalas, ange detta i anmälan) 

Betalas via faktura som skickas på mail, bankgiro eller swish. 

Maila frågor och/eller intresseanmälan till info@lenningeislandoponny.se

Gnägg och varmt välkomna!