Hästskötarkurs, från 8 år

20150405_103928

Hästskötarkurs 

Kö på Hästskötarkurs. Maila för köplats och mer info! Nästa omgång TIDIGAST under vårterminen 2020

 Hästskötarkursen är både teoretisk (man behöver vara ngt läskunnig) och praktisk och är förberedande och obligatorisk inför ridkurs. (Gäller de flesta ridskolor) 

Hästskötarkursen vänder sig till barn som är intresserade av att lära sig mer om hästar samt stallskötsel. Ingen vuxen behöver närvara (om man inte vill). Obs att lägsta ålder är 8 år.

Det kommer att bli både praktiska och teoretiska övningar. Vi kommer bla att arbeta med ett arbetshäfte i hästkunskap och häftet får barnen ta med sig hem sista gången. Något ur innehållet är hästens beteende, säkerhet i hästhantering, stallet-hästens hem, hästens vanligaste färger och tecken, den dagliga skötseln, enkel sjukvårdslära, hästfoder, tävlingsgrenar samt utrustning till både häst och ryttare. Barnen får även lära sig det grundläggande inom sadling och tränsning samt prova på att rida de sista gångerna.

Hästskötarkurs är obligatorisk att gå innan man börjar på ridkurs i Lenninge Island & Ponny, samt de flesta andra ridskolor.

Klädsel: Oömma kläder och rejäla kängor el. stövlar.  Hjälm är obligatoriskt vid all hästskötsel/ridning och finns att låna, eller ta med en egen.

Kursen består av 12 tillfällen, varav med ridinriktning de fyra sista gångerna, á 1,5 tim.

Max 6 barn i gruppen.

Kostnad 195kr/gång  som betalas via faktura (som skickas på mail) bankgiro eller swish. 

Maila din intresseanmälan till  annikawengelin@yahoo.se

Vid anmälan behöver vi veta namn (förälder och barn), adress, mobilnr, mailadress, barnets födelsenummer (ej 4 sista siffrorna) samt vilken grupp ni vill vara med i.

Lenninge Island & Ponny har ingen kollektiv olycksfallsförsäkring så vi rekommenderar en egen sådan försäkring.

Gnägg och varmt välkomna!