Ridis, från ca 5 år

Barn i åldern ca 5- 9 år är tillsammans med en vuxen hjärtligt välkomna!  Såklart även barn äldre än 9 år som är nybörjare eller med behov av det  speciellt trygga upplägget med en anhörig vid sin sida hela tiden.

Passa på och få veckans mysigaste stund med ditt barn/barnbarn/syskonbarn/bonusbarn etc. Ingen tidigare erfarenhet behövs, varken hos barn eller vuxen. Vi tar god hand om er!

Ridis brukar vara vår mest populära aktivitet.

Ridis är vår tidiga ridkurs för yngre barn där man regelbundet kommer för hästaktiviteter med hästskötsel och ridning, på ponny eller islandshäst, 1 timme i veckan. Aktiviteten är särskilt anpassad för mindre barn med speciellt pedagogiskt tänk gällande personal, hästar, gruppstorlek, säkerhet och övrig miljö. Passar även barn med speciella behov/funktionsnedsättningar. (Har du funderingar eller något du vill informera, ta kontakt med Annika innan).

Vi sköter (borstar, sadlar och tränsar) de små och snälla ponnysarna och islandshästarna i stallet ca 30 minuter och rider i ca 30 minuter.

När vi rider på ridbanan är det som en ”miniridlektion” med grundläggande ridlära, allt efter ålder och mognad på barnet. På ridbanan får barnen även prova att trava/tölta samt rida över bommar och små hinder (om man vill).

Vid promenad i naturen får barnen helt naturligt ytterligare  balansträning till häst, att gå över stock och sten, uppför och nedför backar osv. Vi använder oss ofta av skogsområdena Troll- och Tomteskogen (när dagsljuset tillåter).

Pris: 325kr gång

Maila din anmälan/frågor info@lenningeislandoponny.se

Varje barn måste, av säkerhetsskäl, ha en vuxen med sig. En vuxen som kan hjälpa barnet med ponnyn (naturligtvis med vår hjälp och vägledning) samt leda vid skrittpromenad ute i naturen och/eller på ridbanan. På ridbanan behöver man även kunna springa kortare sträckor. 

Inga förkunskaper krävs av vare sig barn eller vuxna, bara att man är intresserad och villig att lära. Dock är det fördelaktigt att man som ovan vuxen är med regelbundet och lär i takt med barnet.

Vi har max 4-5 barn i gruppen och värnar här om den lilla gruppens lugn så därför fungerar det inte att ta med andra barn såsom syskon, kompisar etc i stallet eller på ridbanan, även av säkerhetsskäl. Andra anhöriga, och ev medföljande barn är varmt välkomna att titta på ridningen utanför ridbanan. 

Klädsel: Oömma kläder och rejäla kängor el. stövlar. Tänk på att vi rider utomhus- så ”kläder efter väder”. Hjälm är obligatoriskt och finns att låna, eller ta med en egen.

Vid vinter och kyligare tider så vill vi informera om att det är en en ”köldgräns” vid -15 grader för ridning. Då kan vi göra vi andra hästrelaterade saker i stallet eller så ställs tillfället in och flyttas till annan dag. Alla meddelas senast på morgon- fm samma dag.

Vi har belyst ridbana så ev mörker är inget problem.

Läs viktig information i flik ” Viktigt att veta”.

Frågor eller intresseanmälan till

info@lenningeislandoponny.se

Gnägg och varmt välkomna!