Ridis, 4- ca 9 år

1380466_10151918751308901_1919349881_n

Ridis

Ridis är populärt! Maila för köplats då alla grupper är fulla.

Barn i åldern 4- ca 9 år är tillsammans med en vuxen hjärtligt välkomna! 

(Lenninge Island & Ponnys tips: För barn i 7-8 års åldern behöver man inte ha ”bråttom” att anmäla till Hästskötarkurs och Ridkurs, då Ridis passar utmärkt med tryggheten att ha en vuxen bredvid sig tillsammans med hästen.)

Ridis är vår tidiga ridkurs för yngre barn där man regelbundet kommer och rider och sköter ponnyerna/islandshästarna 1 timme i veckan. Varje barn har en ansvarig vuxen med som leder ponnyn och hjälper till med skötseln. (Naturligtvis även med vår hjälp)

Vi sköter (borstar, sadlar och tränsar) de små och snälla ponnysarna och islandshästarna i stallet och rider i ca 30 minuter. Varje barn måste, av säkerhetsskäl, ha en vuxen med sig som kan hjälpa sitt barn med ponnyn (naturligtvis med vår hjälp och vägledning) samt leda vid skrittpromenad ute i naturen och/eller på ridbanan. På ridbanan behöver man även kunna springa kortare sträckor. 

Inga förkunskaper krävs av vare sig barn eller vuxna, bara att man är intresserad och villig att lära. Dock är det nödvändigt att man som ovan vuxen är med regelbundet varje gång och lär i takt med barnet. Det är inte optimalt med olika medföljande vuxna om de är ovana, exempelvis att en ovan/osäker pappa/mormor/farfar etc kommer för att vara medhjälpare mitt i terminen. Om den medföljande vuxne är en hästvan person brukar det gå hur bra som helst att ”hoppa in” enstaka gånger.

När vi rider på ridbanan är det som en ”miniridlektion” med grundläggande ridlära, allt efter ålder och mognad på barnet. På ridbanan får barnen även prova att trava/tölta samt rida över bommar och små hinder (om man vill).

Vid promenad i naturen får barnen helt naturligt ytterligare  balansträning till häst, att gå över stock och sten, uppför och nedför backar osv. Vi använder oss mycket av skogsområdena Troll- och Tomteskogen (när dagsljuset tillåter).

Klädsel: Oömma kläder och rejäla kängor el. stövlar. Tänk på att vi rider utomhus- så ”kläder efter väder”. Hjälm är obligatoriskt och finns att låna, eller ta med en egen.

Vid vinter och kyligare tider så vill vi informera om att det är en en ”köldgräns” vid -15 grader, då Ridis ställs in. Ev inställda lektioner kommer att tas igen vid ett annat tillfälle. Ett tillfälle per kursomgång kan vara ett teoripass, då vi håller oss inomhus vid exempelvis kallt väder.

Vi har belyst ridbana så mörker är inget problem.

Max 6 barn i gruppen. Kostar 180 kr/gång som betalas via faktura (skickas på mail) för hela kursen, bankgiro eller swish. 

 

20150527_153636 Maila din intresseanmälan till annikawengelin@yahoo.se

Vid anmälan behöver vi veta namn på ansvarig vuxen & barn, adress, mobilnr, mailadress, barnets födelseår samt vilken aktivitet ni vill anmäla till.

Lenninge Island & Ponny har ingen kollektiv olycksfallsförsäkring så vi rekommenderar en egen sådan försäkring.

Gnägg och varmt välkomna!