Om oss & Personal

 

 

FB_IMG_1468655088411
Annika & världens sällskapligaste och snällaste familje- och ”stallhund” Penny!

Lenninge Island & Ponny  drivs och ägs av Annika Wengelin, som tillsammans med man och två döttrar bor på gården. Annika arbetar som instruktör i de flesta grupper. Peter är behjälplig med den ekonomiska biten av företagandet samt fungerar också som ”alltiallo och vaktmästare”.

Stallet och ridbanan byggdes av oss 2004 och har fram tills April 2015 mest använts för privat bruk.

Ponnyverksamheten startades upp i liten skala, som en bisyssla, våren 2015. Och vilket gensvar vi fick! Tack alla! Numera bedrivs hästverksamhet så gott som alla veckodagar!

Ponnysarna utökades med en islandshäst, som snabbt blev två…och är nu sex till antalet! Islandshästar är en fantastisk hästras som passar hela familjen. En mycket positiv upplevelse under dessa år som medfört att verksamheten successivt fått mer och mer islandsinriktning.

Vår verksamhet är ämnad för barnfamiljer och barn från 2 år och uppåt. (Men även flera ridsugna mammor, pappor, mor/farmödrar etc har suttit upp på islänningarna!)

Nytt från sommaren 2018 var Ridläger och Ridkurs även för vuxna!

Vi hoppas verkligen att ni ska trivas och känna er välkomna samtidigt som era barn får många spännande, roliga, härliga och mysiga upplevelser med nya hästiga kunskaper! Viktigt för oss är hög kvalitet på verksamheten med små grupper , pedagogiskt väl genomtänkt och med personligt bemötande. Det ska kännas som att komma hem till sitt stall! 

Vi lägger även stort fokus på säkerhetstänkandet, allt för att göra verksamheten så trygg som möjligt för era barn.  Det är mycket viktigt med trygga hästar och ”ordning och reda”.

En viktig grundtanke hos Lenninge Island & Ponny är att ALLA ska känna sig välkomna! Föräldrar, mor- och farföräldrar etc är mer än välkomna tillsammans med sina barn!            

Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet, ej heller träning med den inriktningen.

Annika som äger och driver Lenninge Island & Ponny  och arbetar som instruktör i de flesta grupper, har arbetat som lärare på grundskolan från förskoleklass upp till åk 6 samt på gymnasiesärskolans Naturbruksprogram med hästinriktning i sammanlagt mer än 20 år. Annika har även arbetat extra som instruktör på Bollnäs ridsällskap samt som ridlärare i Norge.

Annikas utbildningar:

Diplomerad Hästskötare, Svenska Ridsportförbundet

Ungdomsledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Ridledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Handikappledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Hästkunskap,  Ridlärarutbildningenlevel 2 på Strömsholm, Hästsportens folkhögskola

Pedagogik och ledarskap,  Ridlärarutbildningen- level 2 på Strömsholm, Hästsportens folkhögskola

Vuxenkurs på Travskolan, steg 1 och 2, Bollnästravet

Leg Grundskollärare åk 1-7 Sv/So/Idrott, med påbyggnad i specialpedagogik

Montessorilärare, 0-9 år

————————————————————————————————————————-

 

Allt eftersom verksamheten växt med fler inköpta hästar och fler gäster har personalstyrkan ökats något. Alla anställda är ”handplockade”. Vi kommer dock att fortsätta att hålla hårt på små grupper och personligt engagemang!

 

Personalen beskriver sig själva:

Majsan Jonsson

Från våren 2016 utökade vi med ytterligare en Ridinstruktör. Majsan har Ridkurser en kväll i veckan. ”Toppen att ha en sådan erfaren kollega i gänget” , säger vi om Majsan som har stor erfarenhet av arbete med barn och ridundervisning. Känns  mycket fint att ha dig här!/ Annika

Här kommer Majsans presentation:

 

Lovisa Bengtsson 

Hösten 2017 välkomnade vi Lovisa till stallgänget för att främst ha Hästskötarkurs men även behjälplig med andra aktiviteter. Av många intresserade valde vi ut Lovisa just för att hon är en toppentjej med finfina rekommendationer!

Lovisa har fortsatt arbeta hos oss och är mycket omtyckt! Hon har numera ”sina” barn från Hästskötarkursen i Ridkurs ngt van, som de avancerat till! Många föräldrar berömmer Lovisa för att hon är så tydlig, vänlig och lugn med barnen och ger ”lagom” med utmaningar. Det skapar trygghet!/ Annika

Lovisa

Lovisas presentation: 

Hej, mitt namn är Lovisa Bengtsson och är 20+ år. Jag jobbar som elevassistent på Höghammargymnasiet, jag gick på Nytorps Hästgymnasium och är utbildad hästskötare. Jag är även utbildad ungdomsledare och har tillbringat en stor del av mitt liv som barn på Bollnäs ridsällskap. Jag är en glad och positiv tjej som älskar att vara i stallet och fixa och är inte rädd för att skita ner mig. Just nu är jag medryttare på en gammal dam, men har större delen av mitt liv bara ridit kallblod. Har spenderat många sena kvällar på travbanor. Har även en hel del erfarenhet av både barn och ungdomar. Jag tycker det är jättekul att se barn och vuxna som trivs att hålla på med djur/hästar och som har kul på hästryggen och som utvecklas. / Lovisa 

 

 

Linnea Larshans

Sommaren 2019 började Linnea jobba lite hos oss och jag såg direkt att ”det här är en tjej vi vill ha med i verksamheten”! Trevlig, ambitiös, ansvarsfull och duktigt med såväl barn som hästar och ridning ! Linnea har efter introduktion hoppat in som vikarie i olika barngrupper (på ett helt tryggt och imponerande vis!) och som assisterande instruktör på ridläger mm. Varmt välkommen Linnea! / Annika

Linneas presentation:

Hej! Jag heter Linnea Larshans, jag är 18+ gammal och går för tillfället naturvetenskapliga programmet på Hälsingegymnasiet i Bollnäs. Mitt framtida mål i livet är att bli veterinär!

På min fritid (när jag inte pluggar eller jobbar) så är jag ofta med min hund Helga, är med vänner, eller är i stallet! Jag har eget stall hemma, med två egna hästar som jag rider på hobbynivå.

Har inom hästbranchen olika erfarenheter, gick som barn på Bollnäs Ridsällskap, men för det mesta har jag ridit hemma på egna hästar för diverse instruktörer. Sedan har jag haft praktik på flera olika hästrelaterade arbeten, bland annat hos Travkuskar och på Sparreholm Slotts ridcenter. Har även en del erfarenhet Av barn och ungdomar, dels via Hälsingegymnasiets kurs Naturguidning men även med sommarjobb med barn.

Jag trivs väldigt på Lenninge Island & Ponny, tycker det är en superhärlig verksamhet och ser verkligen fram emot att fortsätta följa dess utveckling och kunna vara del Av den! /Linnea

 

 

 

Helena Granersten

Våren 2019 började även Lovisas mamma, Helena, jobba hos oss med Hästskötarkursen. Helt perfekt tycker vi med så kompetent personal, som dessutom är så go, glad, vänlig och ordningsam som Helena är! Lång och gedigen hästvana dessutom.

Varmt välkommen i gänget! / Annika

Helenas presentation: 

Då min yngsta dotter Lovisa jobbar på Lenninge Island & Ponny sedan tidigare har jag haft turen att varit med dit vid flera tillfällen. Kände direkt att jag tyckte om stället. Ett mkt trivsamt stall med otroligt trevliga hästar. Då jag blev tillfrågad att ha en hästskötarkurs tvekade jag aldrig.

Som barn började jag på ridskolan BRS men övergick sedan till hästarna på Bollnästravet och har haft flera egna travhästar. Hemma finns nu tre vuxna dreverhundar, ibland även valpkullar. Tre katter har vi också, min sambo och jag.

Jag jobbar som elevassistent på Höghammargymnasiet med inriktning skog, mark, djur. Är utbildad undersköterska och inom ridsport gått handikappledarutbildning 1 & 2.

/ Helena

 

 

Ida-Karin Jansson

Ida-Karin har funnits hos oss i stallet sedan 2015, först i form av praktik och sedan som mycket omtyckt alltiallo och stall- och hästfixare! Duktig med fika och mat också!

I bland ansvarar Ida-Karin för vår aktivitet Stallknattar & Stallkottar eller finns med i stallet och hjälper till.

Ida-Karin

Ida-Karin är en go och glad tjej, mycket omtyckt av såväl stora som små och en stor tillgång i stallet./ Annika

Ida-Karins presentation:

Hej!

Mitt namn är Ida-Karin Jansson, 33 +år, bor i Fröste. I mitt hem bor min sambo, jag och två stycken raskatter (Ocicat) som vi åker med på utställning. Är utbildad undersköterska och har tidigare arbetat som personlig assistent och inom barnomsorgen.  Alltid gillat djur och har vuxit upp med häst, hund, katt, höns och får.

Vid 8 års ålder gick jag på travskola och under ca 25 år har jag från och till sysslat med hästar, allt från kallblodstravare till minishetlandsponnyer.

Första gången jag kom till Lenninge Island och Ponny var 2015 och trivdes direkt, det är ett lugnt och trevligt stall med otroligt snälla hästar. Här har vi väldigt trevligt och ALLA är välkomna!

Det är värdefullt för mig att se barnen utvecklas och se vilken positiv inverkan djur har på människor.

Hoppas att vi ses !

Hälsningar Ida-Karin

 

Fanny Berglén

Vi har känt Fanny och hennes familj  i flera år och vi gillar Fanny skarpt! Hon är så ansvarsfull, snäll, ödmjuk, kunnig och erfaren så man kan tro att hon är betydligt äldre än sina jämnåriga. Fanny har blivit mycket populär bland barnen då hon har jobbat som Ridlägerassistent flera gånger.

Fanny är en av ledarna  för Hästskötarkursen och det är vi mycket glada för!/ Annika

Fanny

Fannys presentation:

Hej! Jag heter Fanny Berglén och är 17 år.

Till vardags går jag i skolan, vård och omsorgsprogrammet.

Jag har ridit sedan jag var liten och tränar och tävlar numera mina storhästar i hoppning. Sedan jag började rida har det varit där jag lagt all min tid.

Det är kul att lära ut om mitt favoritintresse och få se glädjen i barnen när de lära känna hästarna! / Fanny

 

Agneta Broomé, Ida-Karin Jansson och Marita Good  är mina extra höger- och vänsterhänder! Fixar allt och lite till! / Annika

Agneta

 

 

 

Marita

 

 

 

 

 

  

 

Hjärtligt välkomna!

önskar familjen Wengelin, Annika, Peter, Märta och Saga med personal