Om oss & Personal

 

 

FB_IMG_1468655088411
Annika & världens sällskapligaste och snällaste familje- och ”stallhund” Penny!

Lenninge Island & Ponny  drivs och ägs av Annika Wengelin, som tillsammans med man och två döttrar bor på gården. Annika arbetar som instruktör i de flesta grupper. Peter är behjälplig med den ekonomiska biten av företagandet samt fungerar också som ”alltiallo och vaktmästare”.

Stallet och ridbanan byggdes av oss 2004 och har fram tills April 2015 mest använts för privat bruk.

Ponnyverksamheten startades upp i liten skala, som en bisyssla, våren 2015. Och vilket gensvar vi fick! Tack alla!

Ponnysarna utökades med en islandshäst, som snabbt blev flera! Islandshästar är en fantastisk hästras som passar hela familjen. En mycket positiv upplevelse under dessa år som medfört att verksamheten successivt fått mer och mer islandsinriktning.

Vår verksamhet är ämnad för barnfamiljer och barn från 2 år och uppåt. (Men även flera ridsugna mammor, pappor, mor/farmödrar etc har suttit upp på islänningarna!)

Vi hoppas verkligen att ni ska trivas och känna er välkomna samtidigt som era barn får många spännande, roliga, härliga och mysiga upplevelser med nya hästiga kunskaper! Viktigt för oss är hög kvalitet på verksamheten med små grupper , pedagogiskt väl genomtänkt och med personligt bemötande. Det ska kännas som att komma hem till sitt stall! 

Vi lägger även stort fokus på säkerhetstänkandet, allt för att göra verksamheten så trygg som möjligt för era barn.  Det är mycket viktigt med trygga hästar och ”ordning och reda”.

       

Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet, ej heller träning med den inriktningen.

Annika som äger och driver Lenninge Island & Ponny  och arbetar som instruktör i de flesta grupper, har arbetat som lärare på grundskolan från förskoleklass upp till åk 6 samt på gymnasiesärskolans Naturbruksprogram med hästinriktning i sammanlagt mer än 20 år. Annika har även arbetat extra som instruktör på Bollnäs ridsällskap samt som ridlärare i Norge.

Annikas utbildningar:

Diplomerad Hästskötare, Svenska Ridsportförbundet

Ungdomsledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Ridledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Handikappledarutbildning, Svenska Ridsportförbundet

Hästkunskap,  Ridlärarutbildningenlevel 2 på Strömsholm, Hästsportens folkhögskola

Pedagogik och ledarskap,  Ridlärarutbildningen- level 2 på Strömsholm, Hästsportens folkhögskola

Vuxenkurs på Travskolan, steg 1 och 2, Bollnästravet

Leg Grundskollärare åk 1-7 Sv/So/Idrott, med påbyggnad i specialpedagogik

Montessorilärare, 0-9 år

————————————————————————————————————————-

 

Majsan Jonsson

Från våren 2016 utökade vi med ytterligare en Ridinstruktör. Majsan har Ridkurser en kväll i veckan. ”Toppen att ha en sådan erfaren kollega i gänget” , säger vi om Majsan som har stor erfarenhet av arbete med barn och ridundervisning. Känns  mycket fint att ha dig här!/ Annika

Här kommer Majsans presentation:

 

Lovisa Bengtsson 

Hösten 2017 välkomnade vi Lovisa till stallgänget för att främst ha Hästskötarkurs men även behjälplig med andra aktiviteter. Av många intresserade valde vi ut Lovisa just för att hon är en toppentjej med finfina rekommendationer!

Lovisa har fortsatt arbeta hos oss och är mycket omtyckt! Hon har numera ”sina” barn från Hästskötarkursen i Ridkurs ngt van, som de avancerat till! Många föräldrar berömmer Lovisa för att hon är så tydlig, vänlig och lugn med barnen och ger ”lagom” med utmaningar. Det skapar trygghet!/ Annika

Lovisa

Lovisas presentation: 

Hej, mitt namn är Lovisa Bengtsson och är 20+ år. Jag jobbar som elevassistent på Höghammargymnasiet, jag gick på Nytorps Hästgymnasium och är utbildad hästskötare. Jag är även utbildad ungdomsledare och har tillbringat en stor del av mitt liv som barn på Bollnäs ridsällskap. Jag är en glad och positiv tjej som älskar att vara i stallet och fixa och är inte rädd för att skita ner mig. Just nu är jag medryttare på en gammal dam, men har större delen av mitt liv bara ridit kallblod. Har spenderat många sena kvällar på travbanor. Har även en hel del erfarenhet av både barn och ungdomar. Jag tycker det är jättekul att se barn och vuxna som trivs att hålla på med djur/hästar och som har kul på hästryggen och som utvecklas. / Lovisa 

 

Agneta Broomé och Marita God  är mina extra höger- och vänsterhänder! Fixar allt och lite till! / Annika

Agneta

 

 

 

Marita

 

 

 

 

 

  

 

Hjärtligt välkomna!

önskar familjen Wengelin, Annika, Peter, Märta och Saga med personal