SOMMAR ”Mor & dotter”läger

Mor & dotter, eller annan relation barn/vuxen!

Välkomna på ett mysigt, hästigt och personligt läger hos oss och rid våra trygga ponnys och islandshästar.
Ngt van-van, alla inklusive barnen, ska kunna rida ut i naturen utan ledare.
Tre ”par” på lägret, dvs  max 6 personer. Islandshäst till de vuxna och a-b-ponny åt barnen.

(Vi har 5 islandshästar och de ”behövs” till de 3 vuxna + ledaren = 4. Då blir 1 islandshäst ”över” och barnen kan rida den en varsin kväll exempelvis, om man vill.)

Ledare: Lovisa
Upplägg: Det blir ett längre ridpass per kväll under tre kvällar.
Datum: FULLT  15-17 juli, kl 17-ca 20.30
Pris: 1300kr/person. Fika ingår

Ev boende: Om ni inte bor i närheten av Bollnäs så hjälper vi gärna till med tips på boende, restauranger, andra nöjen mm i Bollnästrakten och Hälsingland.

Kväll 1: Vi börjar på en gång att över en liten fika prata häst, ni får en kort presentation av hästarna och får en varsin tilldelad. Ni får bekanta er med hästarna, borsta, sadla och tränsa. Därefter en kortare ridlektion på ridbanan innan det bär av ut i naturen på uteritt. Kvällen avslutas med hästskötsel och en mysig kvällsfika vid vår grillplats utanför stallet.

Kväll 2: Önskemål inför kvällen? Vi gör i ordning hästarna för ridning och  börjar med en stunds undervisning på ridbanan. Kanske har funderingar från gårdagen dykt upp? Därefter uteritt. Vi avslutar kvällen med att sköta om hästarna och såklart mysfika utanför stallet.

Kväll 3: Vi packar sadelväskorna fyllda med fika och rider ut i naturen på en längre uteritt. På en fin plats stannar vi till för en fika i det fria. Riktigt härligt brukar det vara!

Väl hemma i stallet sköter vi hästarna en stund innan det är dags att säga hejdå (för den här gången 🙂 )

Hästar: Presentation av våra hästar hittar du på särskild flik här på hemsidan.

Islandshäst (maxvikt 75-90 kg) till de vuxna och a-b ponny åt barnen. För att kunna matcha hästar och ryttare behöver vi veta ungefärlig längd, vikt och ridvana vid anmälan.

Lägsta ålder för barn är 9-10 år och barnet behöver vara van och trygg nog för uteritt utan ledare, då alla (inkl ridinstruktören) rider ut samtidigt och ingen går till fots.

 

Frågor och anmälan 

annikawengelin@yahoo.se