SOMMAR, Halvdagsläger Stallknattar & Stallkottar

6 juni fullt

25 juni fullt

2 juli fullt

11 juli fullt

Kl. 9- ca 12.30
Barn 2-ca 10 år tillsammans med vuxen anhörig. Kom med ditt barn, barnbarn, syskonbarn etc på en rolig och mysig halvdag! Inga förkunskaper krävs varken av barn eller vuxna. Vi sköter tillsammans hästar och stall och tar en ridtur på ridbanan och/eller i naturen runtomkring.

Stallknattar & Stallkottar är en familjeaktivitet för barn tillsammans med förälder/annan anhörig och kanske syskon. Aktiviteten lämpar sig som en första bekantskap med hästar, att ”prova på” häst och stallsysslor och även ridning.
Inga förkunskaper krävs, varken hos barn eller vuxna.


Aktiviteter:

Barnen får prova på olika saker i stallet, tillsammans med små snälla ponnys och islandshästar. Borstar, kärror, spadar och annan utrustning finns i barnstorlek.

Borsta, klappa och pyssla.
Mocka, sopa.
Rida, a
tt med ledare prova på att rida på ridbanan och/eller en uteritt/promenad i närområdet. Oftast rider vi till Troll- och Tomteskogen!

 

Göra i ordning hö till hästarna
Göra ren vattenhinkar och fylla på med nytt vatten
Fika (Ta med eget, micro, vattenkokare och dricksvatten finns). Bord och stolar finns i stallet, i sadelkammaren och utomhus.

Max 6 barn i gruppen. (För att inte grupperna ska bli för stora så ber vi er att också boka plats för ev medföljande syskon).

Egen matsäck.

Hjälm är obligatoriskt och finns att låna, eller ta med en egen. Oömma kläder, för även utomhusbruk, och rejäla kängor el. stövlar.

Ledare är Annika eller Lovisa

Pris: 500kr (för barn+vuxen) 

Maila anmälan och/eller förfrågningar till annikawengelin@yahoo.se och ange barnets namn och födelseår, ansvarig vuxen, adress, mobilnr och mailadress (för faktura och ev annan info)

Ev avbokning vid akut förhinder senast ett dygn innan för att annat barn ska kunna erbjudas platsen. 

Lenninge Island & Ponny har ingen kollektiv olycksfallsförsäkring så vi rekommenderar en egen sådan försäkring.

Gnägg och varmt välkomna!

20140814_181955

20140823_151826